Däckbyte Gävle

När du väljer Thunbergsbil för ditt däckbyte i Gävle investerar du i säkerhet, prestanda och långsiktig pålitlighet. Vi ser till att ditt däckbyte inte bara är en nödvändighet utan en möjlighet att optimera din fordonsprestanda och öka dess livslängd. Så är du i behov av däckbyte i Gävle med omnejd, hör av er till oss - Vi hjälper er!

Att förvara däck på rätt sätt är avgörande för deras livslängd. Passa på att byta dina däck under våra däckbytardagar och glöm inte att vi även tillhandahåller däckhotell om du är behov att däckförvaring.

Däckbyte Gävle

Byta däck Gävle

När det är dags för däckbyte, luta dig tillbaka och låt proffsen på Thunbergsbil ta hand om det åt dig! Vi ser inte bara till att bultarna sitter säkert och att mönsterdjupet samt lufttrycket är korrekt, utan vi erbjuder även en kopp kaffe medan du väntar. Allt detta till en kostnad av endast 495 kr. Vi förstår vikten av att ha rätt däck för rätt säsong, inte bara för säkerheten utan också för att minimera slitage både på dina däck och vägarna. Välkommen till oss för ett däckbyte som är tryggt, bekvämt och prisvärt!

Däckbytardagar

Under Thunbergsbil däckbytardagar i Gävle välkomnar vi dig med drop-in för däckbyten. Observera att det inte går att förboka tider under dessa speciella dagar. Ta chansen att snabbt och smidigt få dina däck bytta av våra professionella team under dessa evenemang.

Frågor och Svar

Från den 1 oktober till den 15 april är det tillåtet att använda både dubbdäck och odubbade vinterdäck. Resten av året är det förbjudet att använda dubbdäck om det inte råder vinterväglag. Det innebär att du senast den 15 april måste byta till odubbade däck, men om det fortfarande finns snö och is på vägarna är det tillåtet att använda dubbdäck tills de förhållandena försvinner.

Från den 16 april till den 30 september är det förbjudet att använda dubbade vinterdäck om det inte råder vinterväglag*. Att köra med odubbade vinterdäck på sommaren är inte olagligt men anses farligt, med längre bromssträcka och sämre väggrepp, särskilt på våta vägbanor.

Från den 1 december till den 31 mars är det lagstadgat att använda vinterdäck om vinterväglag råder. För säker körning på vintervägar är både dubbade och odubbade vinterdäck tillåtna. Under övrig tid rekommenderas sommardäck.

Sedan 2013 kräver lagen att vinterdäck används fram till den 31 mars och att sommardäck införs senast den 15 april, med böter för dubbdäck efter detta datum.

Hos Thunbergsbil erbjuder vi snabba och prisvärda däckbyten för endast 350 kr.

Vinterväglag anses råda när vägarna är täckta av snö, is, snömodd eller frost, vilket kan påverka vägarnas framkomlighet och kräva användning av vinterdäck för att säkerställa fordonskontroll och säkerhet.

För vinterdäck, inklusive dubbdäck, anses de vara utslitna när mönsterdjupet är nere på 3 millimeter eller mindre. Enligt lagstiftningen är det minimigränsen för mönsterdjupet på vinterdäck i Sverige. När mönsterdjupet når denna nivå minskar däckens förmåga att hantera snö, is och våta vägbanor.

Generellt sett tar ett vanligt däckbyte vanligtvis mellan 30 minuter och 1 timme. 

TOP