Oljebyte Gävle

På Thunbergsbil strävar vi alltid efter att hålla din bil i bästa möjliga skick, och en avgörande del av detta är att se till att din motor får rätt olja vid rätt tidpunkt. Vi erbjuder professionella oljebyten för din bil, och även om oljebyte vanligtvis ingår vid en service hos oss, är du välkommen att kontakta oss för att boka oljebyte även utanför din vanliga serviceplan.

När du bokar ett oljebyte hos oss kan du förvänta dig en komplett och effektiv behandling. Vi ser till att din bil får rätt olja och att alla nödvändiga delar kontrolleras och åtgärdas för att säkerställa att din motor fungerar smidigt och effektivt. Hos oss på Thunbergsbil erbjuder vi oljeservice för de bilmärken vi är återförsäljare för. Vi erbjuder även däckhotell och utför däckbyte.

Kontakta oss idag.

oljebyte gävle

Vilken olja är rätt för din bil?

Vi använder alltid oljor som uppfyller tillverkarens rekommendationer för din specifika bilmodell, så du kan vara trygg med att din bil får den olja den behöver för optimal prestanda och skydd.

När är det dags för ett oljebyte?

Regelbunden service är nyckeln till att hålla din bil i toppskick, och normalt sett rekommenderar vi att du genomför en bilservice årligen. Om du har kört din bil mer än vanligt eller utsatt den för tuffare förhållanden, kan det vara klokt att utföra ett extra oljebyte för att säkerställa motorns hälsa. Vi rekommenderar att du inte låter det gå längre än två år mellan oljebyten för att bibehålla optimal prestanda och lång livslängd för din motor.

Frågor och Svar

Ja, det kan man. Så här byter du olja i din bil:

1. Kryp under bilen och lossa skyddsplåten över oljetråget.

2. Skruva av oljefiltret och se till att ha ett kärl för spilloljan.

3. Lossa oljepluggen med en lednyckel och låt oljan rinna ut.

4. Förbered det nya oljefiltret och sätt på det.

5. Dra åt oljefiltret och oljepluggen ordentligt.

6. Montera tillbaka skyddsplåten.

7. Fyll på med ny motorolja och kontrollera nivån.

Klart! Nu har du bytt olja i din bil på egen hand.

Om oljan inte byts regelbundet kan det leda till flera allvarliga problem med motorn. Oljan smörjer motorns rörliga delar och skyddar dem mot slitage och överhettning. Om oljan inte byts regelbundet kan den bli förorenad med smuts och avlagringar, vilket kan leda till att motorn skadas. Dessutom kan oljan förlora sin smörjande förmåga och därmed minska motorns prestanda och livslängd. Det är därför viktigt att följa tillverkarens rekommendationer för oljebyte för att säkerställa att motorn fungerar korrekt och håller sig i gott skick över tiden.

När oljelampan lyser kan det indikera att oljenivån är låg eller att det finns andra problem med oljesystemet. Det är viktigt att inte fortsätta köra bilen när oljelampan lyser eftersom det kan leda till allvarliga skador på motorn. Hur långt du kan köra beror på olika faktorer som mängden olja kvar i systemet och orsaken till varför lampan tändes. Det bästa är att stanna så snart som möjligt och kontrollera oljenivån samt undersöka orsaken till varför lampan lyser.

TOP